Vitamin C je izuzetno koristan za zdravlje, pomaže u prevenciji i lečenju raznih bolesti, jača imunitet, poboljšava kožu i igra ključnu ulogu u stvaranju kolagena.
Međutim, važno je napomenuti da prirodni vitamin C nije isto što i sintetički oblik (askorbinska kiselina), koji se često pravi od GMO kukuruza.
Prirodni vitamin C iz voća sadrži mnogo više korisnih sastojaka, poput bioflavonoida, koji pomažu njegovoj boljoj apsorpciji.
Za razliku od sintetičkog vitamina, koji traje samo 2 sata u organizmu, prirodni se zadržava do 48 sati.
Trebaće vam kora agruma poput limuna, narandže, grejpa ili mandarina.
Kupite organske ili domaće agrume, najbolje one koji nisu prskani, jer vam je kora najvažnija.
Kada postane suva, stavite je u blender i izmiksajte u prah. Čuvajte ovaj prah u hermetički zatvorenoj posudi na suvom i hladnom mestu.
Preporučuje se da dnevno konzumirate bar 1 kašičicu ovog praha. Dodajte ga u kaše, supe, salate, sokove ili deserte.
Jedna kašičica vam pruža sve što vam je potrebno za dan, uključujući i naringin, rutin, hesperidin i druge bioflavonoide koji su važni za vaše zdravlje.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)