Specijaliteti poput roštilja i sarme omiljeni su među domaćima, ali i stranci se oduševljvaju bogatstvom ukusa.
Ipak, na listi 13 jela koja se smatraju najgorima iz Srbije, našla su se neka koja zapravo nisu tako loša.
Iako riblji paprikaš sa jakim začinima odlično miriše u dunavskim čardama, i on se našao među najgorim jelima.
Leskovačka kavurma i čorba od spanaća takođe nisu naišle na previše simpatija, a čak i srpska salata nije po ukusu svima.
Na trećem mestu našle su se pihtije, koje često izazivaju negodovanje, čak i kod samih Srba.
Prave se uglavnom od manje atraktivnih delova svinjskog mesa, poput glava, ušiju i repova, a sadrže veliku količinu želatina. Iako su nezaobilazne na božićnoj trpezi i tokom hladnih zimskih dana, mnogi ih ne vole.
I na kraju, na prvom mestu je „živa pljeskavica“. Iako se ovaj specijalitet pravi više od pola veka u Valjevu, mnogi nisu spremni da ga probaju.
Meso se meša sa seckanim lukom i začinima, a sve se stavlja u lepinju, dok je ukus svakako specifičan.
Iako neki gurmani tvrde da je bolja i od najfinijeg tartar bifteka, TasteAtlas je ipak ovu pljeskavicu stavio na prvo mesto kao jedno od najgorih jela.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)