Cenu koja je bila gotovo upola niža od očekivane, Marija je želela da istraži, pa je odlučila da pita konobara zašto je razlika u ceni tako velika.
Kada je dobila odgovor, bila je potpuno iznenađena. Naime, voda u kojoj su nudle bile pripremane, kako joj je objašnjeno, bila je filtrirana voda iz kanalizacije. Iako je ovaj podatak mogao zvučati pomalo šokantno, Marija je odmah primetila da u ukusu nije bilo nikakvih razlika. Nudle su bile iste ukusan i aromatične, kao i one koje je jela na drugim mestima u Kini.
- Iskreno, nisam očekivala ovako nešto. Nikada ne bih pomislila da voda iz kanalizacije može da bude korišćena za pripremu hrane, ali moram da priznam da nisam primetila nikakvu razliku u ukusu. Da mi nisu rekli, nikada ne bih ni saznala - rekla je Marija.
Ovo je još jedan od primera kako kulinarske navike mogu biti potpuno različite od onoga na šta smo navikli u zapadnom svetu. U nekim delovima Kine, kao i u mnogim drugim zemljama gde je voda često skupa ili teško dostupna, korišćenje filtrirane kanalizacijske vode u pripremi hrane može biti uobičajeno, a kvalitet hrane se ne mora nužno smatrati ugroženom, piše Telegraf.
Komentari (0)