Ipak, nisu svi ovi proizvodi dobri za telo.
Dijetolog Darija Rusakova navodi nekoliko fermentisanih mlečnih proizvoda koji mogu biti štetni.
1. Jogurti sa aditivima
Sadrže mnogo šećera i ugljenih hidrata, što ih čini više slatkišima nego zdravim proizvodima.
Previše šećera može ometati apsorpciju kalcijuma.
2. Mlečni proizvodi bez masti
Mnogi veruju da su mlečni proizvodi sa malo masti zdraviji, ali često sadrže skrob, koji ima puno kalorija.
Ovi proizvodi mogu povećati apetit, jer podižu nivo šećera u krvi, a ne pružaju osećaj sitosti.
3. Masna pavlaka
Da biste izbegli probleme sa varenjem, bolje je da izaberete pavlaku sa nižim sadržajem masti (10-15%).
Iako fermentisani mlečni proizvodi mogu biti korisni, važno je birati one bez previše dodataka i sa nižim sadržajem masti.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)