Jabukovo sirće je postalo jedan od omiljenih prirodnih tretmana za poboljšanje zdravlja, posebno tokom prazničnih dana kada je varenje često opterećeno bogatom hranom.

Box: Piti razblaženo jabukovo sirće
pre jela može značajno pomoći u prevenciji taloženja masnoća i olakšati probavu.

Među poznatim ličnostima koje se kunu u koristi ovog sirćeta je i Viktorija Bekam, koja ga koristi za ubrzanje metabolizma i čišćenje tela od masnoća.

Stručnjaci potvrđuju da jabukovo sirće donosi brojne zdravstvene koristi, među kojima su poboljšanje varenja, smanjenje nivoa šećera u krvi, smanjenje holesterola i triglicerida, kao i borba protiv slobodnih radikala.

Takođe, može doprineti mršavljenju, jer povećava osećaj sitosti.

Box: Image
 

Priprema ovog napitka je jednostavna. U čašu od 250 ml mlake vode dodajte jednu kašičicu jabukovog sirćeta i dobro promešajte. Popijte ovaj napitak ujutro ili pre jela za maksimalne rezultate.

Jabukovo sirće, iako kiselo, zapravo ima bazno dejstvo u organizmu i može pozitivno uticati na varenje i zdravlje celog organizma.

Osim što poboljšava rad probavnih organa, bubrega i kože, sirćetna kiselina iz jabukovog sirćeta pomaže u lakšem varenju hrane, sprečava refluks, nadutost i gasove, te umiruje gorušicu.

Box: Preporučuje se piti ga u kombinaciji sa medom
, jer med posjeduje antiupalna svojstva koja dodatno poboljšavaju efekat. 

Za decu i odrasle, ovaj prirodni napitak može biti pravi saveznik za zdravlje, a dovoljna je i samo jedna jabuka dnevno, kako bi se obezbedile mnoge hranljive materije za optimalno funkcionisanje organizma.

BONUS VIDEO:

Box: Video