Slavica Rokvić je pravi mađioničar u kuhinji. Pratioce na Instagramu redovno oduševljava jednostavnim receptima koji inspirišu svaku domaćicu.
Ovog puta na repertoaru je kolač koji miriše na detinjstvo - čupavci.
Sastojci:
350 g pirinčanog brašna
40 g bundevinog brašna
40 g lanenog brašna
200 g kokosovog šećera
1,5 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
200 ml ulja od koštica grožđa
300-400 ml kisele vode
Priprema:
Tepsiju namažite uljem i pospite brašnom pa potom u njoj sjedinite sve sastojke. Pecite kolač u rerni na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti i iseći na kockice.
Preliv od čokolade:
200 g posnog margarina
150 g kokosovog šećera
200 ml vode
2 kašike kakaoa
100 g posne čokolade
Sjedinite sve sastojke u šerpici i otopite na šporetu. Zatim kocke ispečenog kolača umačite u čokoladu, a potom ih odmah uvaljajte u kokosovo brašno.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)