Danas se širom Srbije obeležava Aranđelovdan, a ovu slavu slave mnoge naše poznate ličnosti, među kojima je tu i Neda Ukraden.
Pevačica je prošle godine okupila porodicu i ovaj sveti dan proslavila sa osmehom, okružena najvoljenijima, što će uraditi i ove godine.
Prisetimo se danas pevačicinih sarmi koje je uvijala sa puno ljubavi i pažnje, a glavni pomoćnici bili su njeni unučići.
Na velikom trpezarijskom stolu u domu pevačice našao se kiseli kupus i smesa od mlevenog mesa kojom je Neda punila sarme, a trik Nede Ukraden za pripremu sarmi malo koja domaćica je iskoristila!
Tajna je u gumenim rukavicama, koje Neda koristi dok
Osim što je vrsna pevačica,
Nedin recept za raštan
Sastojci:
listovi raštana - oko pola kilograma
kobasica, suva rebra, slanina - oko pola kilograma
krompir - 3 do 4 komada
crni luk - 2 do 3 glavice
šargarepa - 2 do 3 komada
beli luk - 3 do 4 čena
Priprema:
Prvi korak je da operete listove raštana, a onda isecite tvrdi deo. Posle toga ih skuvajte u šerpi sa ključalom i posoljenom vodom.
Slaninu, rebarca i kobasicu isecajte na komadiće. Nakon toga stavite meso u šerpu sa vodom.
Negde na pola kuvanja procedite raštan, iseckajte ga nasitno, a onda dodajte i meso. Posle toga dodajte iseckani crni luk, krompir i šargarepu.
Kuvajte tridesetak minuta pošto ćete prethodno poklopiti šerpu, a posle smanjite vatru i kuvajte još 45 do 60 minuta, prenosi "Glossy".
BONUS VIDEO:
Komentari (3)