Danas se širom Srbije obeležava Aranđelovdan, a ovu slavu slave mnoge naše poznate ličnosti, među kojima je tu i Neda Ukraden.

Pevačica je prošle godine okupila porodicu i ovaj sveti dan proslavila sa osmehom, okružena najvoljenijima, što će uraditi i ove godine.

Box: Image

 

Prisetimo se danas pevačicinih sarmi koje je uvijala sa puno ljubavi i pažnje, a glavni pomoćnici bili su njeni unučići.

Na velikom trpezarijskom stolu u domu pevačice našao se kiseli kupus i smesa od mlevenog mesa kojom je Neda punila sarme, a trik Nede Ukraden za pripremu sarmi malo koja domaćica je iskoristila!

Tajna je u gumenim rukavicama, koje Neda koristi dok

Box: uvija sarme
kako bi zaštitila ruke od kiseline, ali i što manje ih "umirisala" na razne začine. 

Osim što je vrsna pevačica,

Box: Neda Ukraden
je izuzetna domaćica, a nedavno je sa nama podelila i nesvakidašnji recept za raštan.

Nedin recept za raštan

Sastojci:

listovi raštana - oko pola kilograma 
kobasica, suva rebra, slanina - oko pola kilograma 
krompir - 3 do 4 komada
crni luk - 2 do 3 glavice
šargarepa - 2 do 3 komada
beli luk - 3 do 4 čena

Priprema:

Prvi korak je da operete listove raštana, a onda isecite tvrdi deo. Posle toga ih skuvajte u šerpi sa ključalom i posoljenom vodom.

Slaninu, rebarca i kobasicu isecajte na komadiće. Nakon toga stavite meso u šerpu sa vodom.

Negde na pola kuvanja procedite raštan, iseckajte ga nasitno, a onda dodajte i meso. Posle toga dodajte iseckani crni luk, krompir i šargarepu.

Kuvajte tridesetak minuta pošto ćete prethodno poklopiti šerpu, a posle smanjite vatru i kuvajte još 45 do 60 minuta, prenosi "Glossy".

BONUS VIDEO:

Box: Video