Bez obzira da li ćete uživati na Adi, Fruškoj gori ili u sopstvenom dvorištu, jedno je sigurno – pravi roštilj zahteva znanje i pripremu!

Ako želite da se istaknete kao pravi roštilj majstor, važno je da savladate osnovne, ali ključne korake za savršen rezultat.

Prvi korak do uspešnog roštiljanja je pravilno paljenje vatre. U sredinu roštilja stavite ugljenik ili drveni ugalj kao osnovni izvor toplote.

Preko njega postavite rešetku koju je poželjno blago premazati uljem kako se meso ne bi lepilo tokom pečenja.

Box: Image
 

Meso je najbolje začiniti pre samog pečenja, kako bi upilo arome začina i marinada. Naknadno soljenje ili začinjavanje neće dati isti, intenzivan ukus.

Marinirajte meso nekoliko sati ranije za maksimalan efekat i sočnost.

Nakon što stavite meso na roštilj i poklopite, izbegavajte stalno otvaranje poklopca. Svaki put kada ga otvorite, temperatura opada i meso gubi sočnost.

Osim pravilne pripreme i mariniranja, ključni detalj je i serviranje. Umesto suvog mesa, uz roštilj pripremite sočne soseve koji će upotpuniti ukuse i oduševiti sve goste.

BONUS VIDEO

Box: Video